fredag 19 januari 2018

Vecka 3 i Skeppet

Fredag och dags att skriva i bloggen. Den här veckan har vi startat upp en Tidningsredaktion som heter 
" Härby nyheter" . Det är 4 redaktionsgrupper som arbetar på den här tidningen. Den här veckan har vi pratat om hur en tidning är uppbyggd och att det finns många olika tidningar. Man kan läsa tidningar i pappersform och man kan läsa tidningar på nätet.
Vår tidning finns bara i Skeppets klassrum men alla som arbetar där är väldigt flitiga.

Vi har arbetat med reklam 












Många lockande erbjudanden.

Igår fick vi se en teater som heter Spy High, det är elever från Mellansels Folkhögskola som turnerar med denna föreställning.
Vi passade på att arbeta med detta på  vår redaktion idag. Alla grupper fick skriva en artikel om teatern.
Vi tränade på begrepp som rubrik och ingress.







Läsa för 6-åringarna har blivit en härlig aktivitet varannan torsdag. Jollarna tycker det är så spännande att höra när skepparna läser sagor för dem. Det är ett fantastiskt sätt för Jollarna att lära känna de stora eleverna i Åk 4.






I Måndags hade vi ett uppdrag till vår hemliga kompis.
Varje måndag så får Skepparna en hemlig kompis i klassen som de ska ta reda på något om. Den här veckan var frågan vilken som är den bästa bok du läst.
När alla redovisat sin bok så fick alla skriva en bokrecension om sin bok. Nu har vi många bra boktips att kolla på när vi blir sugna på en ny bok att läsa.








Ja  vi har hunnit en del den här veckan. Men inte så konstigt med dessa ambitiösa elever som vill så mycket och har så härlig energi.


Vecka 3 

Denna vecka har vi jobbat med Värmland och haft skidor på idrotten. I onsdags så tittade vi på en teater som hette Spy High. Sedan gjorde vi en Tidningsredaktion som heter Härby Nyheter, där tränar vi på nya ord som rubrik och ingress.
Idag har vi haft vår första syslöjd och vi har jobbat med våra mål.

Rasmus Viklander 2018-01-19

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar