fredag 12 januari 2018

Vecka 2 i Skeppet

Hej på Er !
Nu är vi tillbaka i skolan och vi har mjukstartat lite smått med lite av varje.
Alla elever har fått forska lite om en artist och skrivit ner fakta om hen. Därefter så letade vi bilder och sökte sångtexter. Allt sammanställdes till ett collage som vi ska redovisa för varandra.
Detta arbeta höll skepparna sysselsatta större delen av dagen och det passade bra eftersom vi hade datorerna idag.

















Här kommer Ebba D och Emmas berättelse om hur veckan har varit.

 Vecka 2
Första veckan i skolan 2018 har sett ut så här.

I tisdags hade vi ingen idrott utan vi kom direkt till Järved och skrev brev till Magda. I brevet skrev vi vad vi hade gjort på lovet. Senare på dagen jobbade vi med  Östergötland. Där fick t.e.x lära oss om Heliga Birgitta och att Kolmården ligger där.

Dagen därpå lärde vi oss att vika pappergrodor, och så pratade vi om vad kemi betyder. Sedan på torsdagen hade vi långdag. På den första idrotten dansade i jenka.

Sedan gick vi tillbaka till Järved och jobbade med engelska och vi började med ett musikprojekt som vi sedan fortsatte med under fredagen. Vi valde en artist och skrev fakta om hen sedan letade vi bilder och skrev varför vi gillade artisten.

Därefter valde vi en låt och vi letade reda på texten och skrev ut den. När vi var klar skrev vi ut alla papper och klistrade upp dem på ett stort färgat papper.

Nu sitter våra posters/ affischer i korridoren här på skolan. Det sista på veckan blev en Pling-Plong frågesport om kroppen.

Skrivet av Ebba D och Emma

Datum: 12/1 2018


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar