Igår hade alla elever på Järvedskolan en Friluftsdag med temat Isvett.
Alla fick information av Bengt från Svenska Livräddningssällskapet. Han berättade viktiga saker man ska tänka på innan man ger sig ut på isen.
Det är så viktigt att alla har den här kunskapen så att man vet hur man ska göra om man trillar i en vak eller om man ska hjälpa någon annan som trillat i.
Vid den första stationen fick eleverna pröva att använda isdubbar för att ta sig upp ur vaken. På den andra stationen fick de sedan testa att kasta ut en livboj. Det var inte så lätt att kasta den och få den att hamna där man ville. Den var nämligen ganska tung. Den sista stationen handlade om att testa att kasta ut en lina till någon som trillat i en vak Det var också lite klurigt att få linan åt rätt håll.
Alla var så positiva till dagen och det var jätteroligt att se hur alla kämpade hårt för att pröva alla olika moment!
Alla fick testa att kasta riktiga livbojar. De var riktigt tunga att kasta! |
Här tränar några elever på att dra sig fram med hjälp av isdubbar. Det var inte så lätt att göra rätt så det var tur alla fick pröva flera gånger. |
En underbar kommentar från en liten kille!
-Men fröken varför tränar vi här? Det finns ju inget vatten under den här isen!
Här visar Anna och en elev hur man använder en pinne som den "förlängda armen". Man ska aldrig själv gå nära då finns risken att man själv blir neddragen i vattnet. Här kan ni läsa om reportaget i Öa! https://www.allehanda.se/logga-in/har-ger-sig-eleverna-ut-pa-hal-is-liv-kan-raddas-om-kunskap-finns |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar